• Advies, ontwerp, presentatie, technische uitwerking en bouwbegeleiding.

Over Michael Sontrop

 

Wie is Michael?

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in techniek en vormgeving, twee aspecten die in de architectuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Aan de Hogeschool Utrecht rondde ik de technische opleiding Bouwkunde af met als specialisatie Architectuur en Restauratie. Mijn creatieve talenten heb ik vervolgens aan de Academie van Bouwkunst te Arnhem verder ontwikkeld.

Expertise

Sinds 2007 heb ik ervaring opgedaan bij diverse architecten en ingenieursbureau’s aan uiteenlopende opdrachten, van meubelontwerp tot en met utiliteitsbouw en kleinschalige en grootschalige woningbouw. Vanuit deze brede ervaring heb ik mij gespecialiseerd in het analyseren van de opgave, het bedenken van concepten en het visualiseren van nieuwe ideeën. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen onderneming, Sontrop Architectuur, en ontwerp ik onder meer particuliere woonhuizen en verbouwingen, adviseer in duurzame oplossingen en coördineer indien gewenst het proces van de eerste schets tot en met de definitieve oplevering. En natuurlijk zorg ik ervoor dat elk ontwerp aan de huidige wet- en regelgeving voldoet. Wil je meer weten over mijn werkervaring? Kijk dan op mijn LinkedIn-profiel voor een uitgebreider overzicht. Architectenregister nr: 1.131101.009

Hoe werkt Michael?

Het proces begint met een geheel vrijblijvend oriënterend gesprek op elke gewenste locatie. Ik vind het interessant om te luisteren naar uw verhaal en me te verplaatsen in de situatie om samen tot een idee te komen. Door een onderzoekende houding probeer ik de essentie van de opgave te vertalen in een functioneel, betaalbaar en duurzaam gebouw met karakter en sfeer zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Transparant en eigentijds

Ik luister naar uw wensen en verwachtingen en kom met een op maat gemaakt voorstel dat zowel op technisch, praktisch als creatief vlak in balans is. Wat mij bijzonder maakt is een transparante en eigentijdse aanpak die tot de verbeelding spreekt; met behulp van een intelligent 3D-model (BIM) maak ik het ruimtelijke karakter zichtbaar en garandeer ik de hoogste graad van informatie uitwisseling. De BIM-werkmethodiek minimaliseert bouwfouten en zorgt dat het ontwerp beheersbaar blijft ongeacht de complexiteit. Doordat ideeën worden geconcretiseerd in visualisaties, 3D geprinte maquettes, realistische bouwkostencalculaties in elke projectfase en een plan van aanpak weet u precies waar u aan toe bent. Het eindresultaat is een hoogwaardig ontwerp met de inzet van slimme innovatie en tegen een veel lager tarief. Zo simpel en slim is het.

 

 

Waarom kiest u voor Michael?

Een goed plan komt alleen tot stand door een plezierige samenwerking en open communicatie. Vanuit mijn positie als architect hecht ik daarom veel waarde aan het persoonlijk contact. Ontwerpen doen we samen. Het vertalen van uw wens begint met luisteren en inleven. Wat mij bijzonder maakt is dat ik vooral luister, meedenk en anticipeer op de vraag die wordt gesteld.

Klantgericht en persoonlijk

In mijn ontwerpen streef ik altijd naar duurzame oplossingen waarbij architectonische kwaliteit, gebruikskwaliteit en maakbaarheid in overeenstemming zijn met elkaar en bovendien een geheel vormen met hun omgeving. Ik laat me graag inspireren door de culturele en historische context. Mijn streven is continuïteit in de architectuur door middel van een moderne benadering die reageert op het bestaande en zodoende eigentijdse oplossingen biedt. Oplossingen die gericht zijn op uw persoonlijke wensen en behoeften als gebruiker. Samen bedenken we de juiste strategie en maken een passend ontwerp!

Waar kunt u me vinden?