• Advies, ontwerp, presentatie, technische uitwerking en bouwbegeleiding.

Ons Bureau

 

Wie zijn we?

Architect en oprichter Michael Sontrop (1979) is vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in techniek en vormgeving, twee aspecten die in de architectuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Aan de Hogeschool Utrecht rondde hij de technische opleiding Bouwkunde af met als specialisatie Architectuur en Restauratie. Zijn creatieve talenten heeft hij vervolgens aan de Academie van Bouwkunst te Arnhem verder ontwikkeld.

Expertise

Sinds 2007 heeft hij ervaring opgedaan bij diverse architecten en ingenieursbureau’s aan uiteenlopende opdrachten, van meubelontwerp tot en met utiliteitsbouw en kleinschalige en grootschalige woningbouw. Vanuit deze brede ervaring is hij gespecialiseerd in het analyseren van de opgave, het bedenken van concepten en het visualiseren van nieuwe ideeën. In 2013 is hij gestart met zijn eigen onderneming, Sontrop Architectuur, en ontwerpt onder meer particuliere woonhuizen en verbouwingen, adviseert in duurzame oplossingen en coördineert indien gewenst het proces van de eerste schets tot en met de definitieve oplevering. En natuurlijk zorgen we ervoor dat elk ontwerp aan de huidige wet- en regelgeving voldoet. Wil je meer weten over zijn werkervaring? Kijk dan op zijn LinkedIn-profiel voor een uitgebreider overzicht. Architectenregister nr: 1.131101.009

Hoe werken we?

Het proces begint met een geheel vrijblijvend oriënterend gesprek op elke gewenste locatie. We vinden het interessant om te luisteren naar uw verhaal en ons te verplaatsen in de situatie om samen tot een idee te komen. Door een onderzoekende houding proberen we de essentie van de opgave te vertalen in een functioneel, betaalbaar en duurzaam gebouw met karakter en sfeer zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Transparant en eigentijds

We luisteren naar uw wensen en verwachtingen en komen met een op maat gemaakt voorstel dat zowel op technisch, praktisch als creatief vlak in balans is. Wat ons bijzonder maakt is een transparante en eigentijdse aanpak die tot de verbeelding spreekt; met behulp van een intelligent 3D-model (BIM) maken we het ruimtelijke karakter zichtbaar en garanderen we de hoogste graad van informatie uitwisseling. De BIM-werkmethodiek minimaliseert bouwfouten en zorgt dat het ontwerp beheersbaar blijft ongeacht de complexiteit. Doordat ideeën worden geconcretiseerd in visualisaties, 3D geprinte maquettes, realistische bouwkostencalculaties in elke projectfase en een plan van aanpak weet u precies waar u aan toe bent. Het eindresultaat is een hoogwaardig ontwerp met de inzet van slimme innovatie en tegen een marktconform tarief. Zo simpel en slim is het.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Een goed plan komt alleen tot stand door een plezierige samenwerking en open communicatie. Vanuit onze positie als architectenbureau hechten we daarom veel waarde aan het persoonlijk contact. Ontwerpen doen we samen. Het vertalen van uw wens begint met luisteren en inleven. Wat ons bijzonder maakt is dat we goed luisteren, mee denken en anticiperen op de vraag die wordt gesteld.

Klantgericht en persoonlijk

In onze ontwerpen streven we naar duurzame oplossingen waarbij architectonische kwaliteit, gebruikskwaliteit en maakbaarheid in overeenstemming zijn met elkaar en bovendien een geheel vormen met hun omgeving. We laten ons graag inspireren door de culturele en historische context. Ons streven is continuïteit in de architectuur door middel van een moderne benadering die reageert op het bestaande en zodoende eigentijdse oplossingen biedt. Oplossingen die gericht zijn op uw persoonlijke wensen en behoeften als gebruiker. Samen bedenken we de juiste strategie en maken een passend ontwerp!

Waar kunt u ons vinden?